All for Joomla All for Webmasters
 
 
Kedves Színházbarátok!
 
Hamarosan újra megnyitja kapuit az ország talán legvarázslatosabb helyszínén működő Várszínház: idén immár 29. alkalommal találkozhatunk a Bazilika alatt, az immár Nemzeti Emlékhely címmel büszkélkedő páratlan környezetben az esti előadásokon.
A nyári esték csillagboltíve alatt Esztergomhoz, és a várszínházhoz méltó, gondos alapossággal válogatott előadások várnak ránk idén is, remélem, minél többen és minél többször átélhetjük a szabadtéri színház semmihez nem hasonlítható csodáját a Várhegyen.
Idén, ahogy tavaly, tavalyelőtt is Esztergom Város Önkormányzata igyekezett a lehető legtöbb forrást biztosítani a Várszínháznak azért, hogy a hagyományokhoz hű színvonalú produkciókat tűzhessék műsorra. Esztergom, és azon belül a Várszínház hiszen nem csak az esztergomiaknak, hanem a környéken élőknek és az ide látogatóknak egyaránt egy különleges nyári programot kínál. Ahogyan a Bazilika sziluettje már tíz kilométerekről őrzi és vigyázza Szent István városát, úgy az esztergomi nyári színházi évad jó híre is messzi földre elhallik.
Esztergomnak ez kötelessége és egyben érdeke is: a Várszínház támogatása olyan befektetés, ami igazán nagy hozadékkal térül meg, mivel a városunkba érkező turistákból és az itt élőkből estéről-estére összesereglő közönség az előadóművészet legnagyobb élménytárából válogatva gyarapodhat, tovább öregbítve a szabadtéri színház és a város jó hírét.
A Várszínház mellett idén is lesz előadás Magyarország legkülönlegesebb „szabadtéri színpadán”, a Bazilika előtt, ahol a díszlet maga a velünk élő történelem. Varga Miklós főszereplésével az „Egy tányér napfény” musical és a Madách Színház „Meseautó” produkciója felejthetetlen élményt ígér a színházrajongóknak.
Kívánom mindenkinek, hogy találja meg a számára legvonzóbb előadást, és azt, hogy minél többször találkozzunk az Esztergomi Várszínház nézőterén, e csodálatos, évszázados díszletek között élvezve az ország legkiválóbb művészeinek játékát!
 
Romanek Etelka
Esztergom polgármestere

Please publish modules in offcanvas position.